18
Jun
€449
8:45 am—3:30 pm
Kuntokikka, Joensuu
Nurmeksentie 4

Joensuu, 80100 Finland
Loading Events
  • This event has passed.

Järjestämme neljännen Functionality -toiminnallisen kehonpainoharjoittelun ohjaajakoulutuksen Joensuussa 18-19.6.2016. Koulutus on tarkoitettu lähtökohtaisesti jo alalla valmiiksi toimiville valmentajille ja ohjaajille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki oman kehon monipuolisesta kehittämisestä ja valmentamisesta kiinnostuneet. Ohjaajakokemus ja perusymmärrys anatomiasta helpottavat kuitenkin koulutuksen asioiden omaksumista. Kahden päivän sisällöt menevät syvemmälle toiminnallisuuden teoriaan ja ohjaamiseen, jolloin perusasiat käydään läpi hieman nopeammin. Viikonlopun aikana avaamme toiminnallisten harjoitusten perusteet, logiikan, kehon oikeanlaisen käyttämisen ja kehittämisen perusteet, kuten myös annamme osallistujille laajan liikepankin ja mallit toiminnallisten harjoittelun ryhmäliikuntatuntien ja pienryhmävalmennusten ohjaamiseen.

Koulutus antaa valmiudet esimerkiksi erityyppisten toiminnallisen harjoittelun ja kehonpainoharjoittelun tuntien ohjaamiseen ja suunnitteluun kuntokeskuksissa. Halutessaan ohjaajat voivat ohjata Functionality -konseptin mukaisia tunteja läpäistyään videoarvioinnin koulutuksen jälkeen. Koulutuksessa käydään läpi rakentamiamme Functionality -tunteja ja osallistujat saavat tämän jälkeen kahden kuukauden välein käyttöönsä kaksi valmistuntia (Functionality Mobility ja Functionality Strength), videoituja tunteja omaan harjoitteluun, sekä laajan liikepankin myös videomuodossa.

functionality events toiminnallinen harjoittelu

Tiedot koulutuksesta:

Koulutuspaikka:

Kuntokikka, Nurmeksentie 4, Joensuu

Koulutusaikataulu:

Lauantai 18.6. klo 8.45-15.30
Sunnuntai 19.6. klo 8.45-15.30

Kouluttajat: Jarno Härkönen ja Mikko Paunonen

Koulutuksen hinta: 449€ (sis. alv)

Ilmoittautumiset: info@functionality.fi

*Koulutus vahvistetaan kun olemme saaneet vähintään 10 sitovaa ilmoittautumista

Suositeltava pohjataso koulutukselle:

*Personal trainer -koulutus, liikunta-alan koulutus tai ryhmäliikuntaohjaajan koulutus
*Ohjaajakokemusta vähintään yksi vuosi
*Anatomian perusymmärrys
*Tai muutoin vahva kiinnostus aiheeseen ja liikunnalliset taustat

Koulutuksen tarkempia sisältö:

Functionality Mobility ja Strength –tunnit
Perusliikkeet ja liikemallit -harjoitus
Lihaskunto ja progressiot –harjoitus
Lämmittely, liikkuvuus ja flow –harjoitus
Tukevat harjoitteet ja nivelten vahvistaminen -harjoitus
Liikepankin läpikäyntiä -harjoitukset
Ohjausharjoittelua ja pariharjoitukset –harjoitus

Liikkeiden alkuperä ja mitä on toiminnallinen harjoittelu? –luento
Harjoittelun perusteet: liikkuvuus, lihaskunto ja taito –luento
Neljä toiminnallista kokonaisuutta –luento
Toiminnallinen anatomia –luento
Yleisimmät ongelmat ja ratkaisut näihin -luento
Functionality –tuntien rakenne ja ohjaaminen –luento

Lauantain kuluessa tutustutaan yhdessä Functionality –tuntiin ja opettelemme tärkeimmät perusliikkeet ja niiden oikeaoppiset suoritus- ja opetustavat (kyykyt, punnerrukset ja keskivartalon harjoitukset). Teoriaosiossa puramme toiminnalliseen harjoitteluun liittyvät myytit ja palaamme liikkeen alkujuurille. Harjoittelun perusteissa käymme läpi lähtökohdat sekä lihaskunnon, liikkuvuuden että taitoelementtien kehittämiseen. Tämän jälkeen siirrämme opit käytäntöön lihaskunnon harjoittelussa ja samalla tutustumme liikkeiden eri progressioihin ja niiden käyttöön opetuksessa. Päivän viimeisessä luennossa tutustumme kaikkiin toiminnalliselta keholta vaadittaviin ominaisuuksiin ja näitten yhteistyöhön. Liikepankkia käydään läpi usemmassa harjoituksessa. Päivän päätteeksi osallistujat saavat harjoitusten suunnitteluun liittyvät kotitehtävät seuraavaa päivää varten.

Sunnuntaina aloitamme tutustumalla erityyppisiin kehoa avaaviin ja liikkuvuutta lisääviin dynaamisiin harjoitteisiin ja jatkamme kehoa tukevilla harjoitteilla (mm. nivelten vahvistamisella ja linjauksista pois tehtävillä harjoitteilla). Päivän teoriaosuuksissa käydään läpi Functionality –tuntien rakennetta ja suunnittelua, toiminnallista anatomiaan ja yleisimpiin harjoittelijoiden kohtaamia kiputiloja ja näiden kanssa toimimista (mm. alaselän, olkapäiden ja polvien kiputilat). Päivän muissa harjoituksissa jatkamme liikepankin läpikäyntiä ja liitämme harjoitukseen liikkuvammat elementit ja ns. movement –harjoitukset ja pareittain tehtävät erityyppiset harjoitukset. Ohjausharjoituksissa jokainen pääsee ohjaamaan muita osallistujia pienryhmissä, tarkoituksena on oppia samalla liikkeiden analysointia ja viedä toiminnallista anatomiaa käytäntöön. Kurssin päätteeksi jaamme vielä jatkoa varten tehtäviä ja harjoituksia oman ohjaamisen ja harjoittelun tueksi.

Functionality –koulutuksen käyneet saavat käyttöönsä videopalvelun, jonne tulee mm. esimerkkivideoita erilaisista tuntikokonaisuuksista, liikepankkia ja tekniikkavideoita.

Functionality logo 2015 500pix

Konseptin ovat luoneet Jarno Härkönen ja Mikko Paunonen, joita on nähty ohjaamassa tunteja mm. NRJ Workouteissa Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Kyseessä ei kuitenkaan ole ns. klassinen lisenssituote. Mikäli ohjaajat haluavat ohjata tunteja Functionality –tuntinimikkeellä, tulee heidän suorittaa koulutuksen jälkeen videonäyttö. Videonäytössä ohjaajan tulee ohjata kokonainen Functionality –konseptin mukainen tunti ja läpäistä kouluttajien suorittama arviointi. Tarkemmat kriteerit arviointiin liittyen annetaan koulutuksessa. Videoarvioinnin hinta on 40€, hylättyjen näyttöjen uusinta-arvioinnit 20€/kpl. Videoarviointi on täysin vapaaehtoinen ja tarkoitettu vain niille, jotka haluavat ottaa käyttöönsä Functionality -tuntinimikkeen.

Saleilta ei veloiteta erillisiä lisenssimaksuja Functionality –nimikkeen käytöstä, mikäli ohjaaja on hyväksytysti läpäissyt videonäytön.

Ohjaajille järjestetään jatkokoulutuksia n. 6kk välein, jotka ovat vapaaehtoisia. Jatkokoulutuksissa käydään läpi teemojen mukaisia syventäviä luentoja ja tutustutaan uusiin liikepankin liikkeisiin ja harjoituksiin. Functionality –tuntinimikettä tunneilla käyttäviltä ohjaajilta velvoitetaan osallistumista jatkokoulutukseen vähintään kerran vuodessa. Jatkokoulutus on kestoltaan 5-6h tuntia. Ensimmäinen jatkokoulutus tullaan järjestämään keväällä 2016.

Ohjaajien esittelyt:

Jarno Härkönen

Pitkän kamppailulajiuran (Karate MM 1-2003), kuntosaliharjoittelun ja ryhmäliikunnan ja joogan ohjaamisen jälkeen Jarno on perehtynyt syvemmin lähivuodet toiminnalliseen harjoitteluun ja kehonpainoharjoitteluun. Tästä on syntynyt mm. Functionality –konsepti, jota nähty useissa eri tapahtumissa (mm. Helsinki Workout ja NRJ Workoutit), Kehonpainoharjoittelu -kirja yhdessä Jukka Rajalan kanssa, sekä lukuisat koulutukset ja workshopit.

functionality events handstand

Jarno toimii osana Personal Trainer Akatemian kouluttajatiimiä, luennoiden ja pitäen käytännön harjoituksia tuleville personal trainereille, sekä jo alalla toimiville ammattilaisille. Tämän lisäksi hän mm. ohjaa toiminnallisen harjoittelun ja kehonpainoharjoittelun pienryhmiä. Ryhmäliikuntaurallaan Jarno oli mukana kehittämässä useamman salin tuntien sisältöjä, koulutti sisäpyöräilyyn ohjaajia ja tuli valituksi Me Naiset Sportin äänestyksessä yhdeksi Suomen parhaista ryhmäliikuntaohjaajista.

“Koulutuksissani pyrin avaamaan ihmisten silmiä, opettamaan teknisesti todella tarkasti asioita ja siinä samassa jokaisella tulee varmasti olemaan hauskaa!”

Mikko Paunonen

Paunosen ansioluettelo ei jätä ketään kylmäksi, titteleistä löytyy personal trainerin nimikkeen lisäksi Holistic Health Practitionerin koulutus (CHEK Practitioner lvl 2, Holistic Lifestyle Coach lvl 3 ja Iridology Practitioner of College of Naturopathic Medicine). Hän on työskennellyt kouluttajana ja valmentajana jo liki 14 vuotta, vastuualueinaan mm. personal trainereiden ja fysiikkavalmentajien kouluttaminen, hän on pitkään toiminut Trainer4Youn kouluttajatiimiä ja onkin yksi suosituimpia ja asiantuntevimpia kouluttajia.

functionality koulutukset 620x416

Taustaa löytyy valmentamisesta monien eri lajien fysiikka- ja ravitsemuspuolelta ja omaakin kilpailutaustaa on melkoisesti: Mikko on kilpaillut yhdeksässä eri lajissa aina kansalliselle tasolle asti. Hän on myös kirjoittanut neljä kirjaa yhdessä kollegoidensa kanssa, joista kaksi on käsitellyt toiminnallista harjoittelua, sekä toiminut asiantuntijana monissa eri alan julkaisuissa.

Myös ryhmäliikuntapiirit eivät ole Mikolle tuntemattomia, moni tunteekin hänet esim. enstisenä erittäin energisenä BodyCombat ohjaajana. Tällä hetkellä hän toimii myös mentorina kansainvälisessä koulutusorganisaatiossa (CHEK Instituutti), johon hän tekee myös parhaillaan loppututkintoa.

“Miksi ihmiskeho toimii miten toimii, tai paremminkin, miten se voisi toimia paremmin, kokonaisuutena? Esim. näihin kysymyksiin haluan antaa jokaiselle oivalluksia ja ymmärrystä. Huumoria unohtamatta!”

Kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla info@functionality.fi tai puhelimitse 050-5339803 (Jarno)