19
Aug
€389
12:00 pm—4:00 pm
Yoga & Movement Center
Kauppamiehentie 1

Espoo, 02770 Finland
Loading Events
  • This event has passed.

Järjestämme toiminnallisen kehonpainoharjoittelun ohjaajakoulutuksen Espoossa 19-20.8.2017. Koulutus on tarkoitettu lähtökohtaisesti jo alalla valmiiksi toimiville ohjaajille ja valmentajille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki oman kehon monipuolisesta kehittämisestä ja valmentamisesta kiinnostuneet.

Viikonlopun aikana avaamme kehonpainoharjoittelun ja toiminnallisten harjoitusten perusteet, progressiot, kehon oikeanlaisen käyttämisen ja kehittämisen perusteet, kuten myös annamme osallistujille laajan liikepankin ja mallit kehonpainoharjoittelun ryhmäliikuntatuntien ja pienryhmävalmennusten ohjaamiseen. Halukkaat saavat käyttöönsä myös valmiit laatimamme Functionality -kehonpainoharjoittelun konseptitunnit (Mobility ja Strength).

Koulutus antaa valmiudet esimerkiksi erityyppisten toiminnallisen harjoittelun ja kehonpainoharjoittelun tuntien ohjaamiseen ja suunnitteluun kuntokeskuksissa. Osallistujat saavat käyttöönsä ohjaajamanuaalin, laajan videoliikepankin ja tekemiämme valmiita Functionality Mobility ja Strength -tunteja videomuodoissa.

functionality workshopit 620x416

Tiedot koulutuksesta:

Koulutuspaikka:

Yoga & Movement Center, Kauppamiehentie 1, Espoo

Koulutusaikataulu:

Lauantai 19.8. klo 12-20
Sunnuntai 20.8. klo 10-16.00

Kouluttaja: Jarno Härkönen

Koulutuksen hinta: 389€ (sis. alv)

Sitovat ilmoittautumiset: info@functionality.fi

*Koulutus vahvistetaan kun olemme saaneet vähintään 6 sitovaa ilmoittautumista

Koulutuksen tarkempia sisältö:

Perusliikkeet ja liikemallit -harjoitus
Lihaskunto ja progressiot –harjoitus
Lämmittely, liikkuvuus ja flow –harjoitus
Tukevat harjoitteet ja nivelten vahvistaminen -harjoitus
Liikepankin läpikäyntiä -harjoitukset
Ohjausharjoittelua ja pariharjoitukset –harjoitus
Functionality Mobility ja Strength –tunnit

Mitä on toiminnallinen harjoittelu? –luento
Harjoittelun perusteet: liikkuvuus, lihaskunto ja taito –luento
Toiminnallinen anatomia –luento
Yleisimmät ongelmat ja ratkaisut näihin -luento
Kehonpainoharjoittelun tuntien rakenne ja ohjaaminen –luento

Lauantain kuluessa opettelemme tärkeimmät perusliikkeet ja niiden oikeaoppiset suoritus- ja opetustavat (kyykyt, punnerrukset, vetävät liikkeet ja keskivartalon harjoitukset). Teoriaosiossa puramme toiminnalliseen harjoitteluun liittyvät myytit ja palaamme liikkeen alkujuurille. Harjoittelun perusteissa käymme läpi lähtökohdat sekä lihaskunnon, liikkuvuuden että taitoelementtien kehittämiseen. Tämän jälkeen siirrämme opit käytäntöön lihaskunnon harjoittelussa ja samalla tutustumme liikkeiden eri progressioihin ja niiden käyttöön opetuksessa. Päivän viimeisessä luennossa tutustumme kaikkiin toiminnalliselta keholta vaadittaviin ominaisuuksiin ja näitten yhteistyöhön. Liikepankkia käydään läpi usemmassa harjoituksessa. Päivän päätteeksi osallistujat saavat harjoitusten suunnitteluun liittyvät kotitehtävät seuraavaa päivää varten.

Sunnuntaina aloitamme tutustumalla erityyppisiin kehoa avaaviin ja liikkuvuutta lisääviin dynaamisiin harjoitteisiin ja jatkamme kehoa tukevilla harjoitteilla (mm. nivelten vahvistamisella ja linjauksista pois tehtävillä harjoitteilla). Päivän teoriaosuuksissa käydään läpi harjoitusten rakennetta ja suunnittelua, toiminnallista anatomiaan ja yleisimpiin harjoittelijoiden kohtaamia kiputiloja ja näiden kanssa toimimista (mm. alaselän, olkapäiden ja polvien kiputilat). Päivän muissa harjoituksissa jatkamme liikepankin läpikäyntiä ja liitämme harjoitukseen liikkuvammat elementit ja ns. movement –harjoitukset ja pareittain tehtävät erityyppiset harjoitukset. Ohjausharjoituksissa jokainen pääsee ohjaamaan muita osallistujia pienryhmissä, tarkoituksena on oppia samalla liikkeiden analysointia ja viedä toiminnallista anatomiaa käytäntöön. Kurssin päätteeksi jaamme vielä jatkoa varten tehtäviä ja harjoituksia oman ohjaamisen ja harjoittelun tueksi.

Koulutuksen käyneet saavat käyttöönsä videopalvelun, jonne tulee mm. esimerkkivideoita erilaisista tuntikokonaisuuksista, liikepankkia ja tekniikkavideoita.

Functionality logo 2015 500pix

Functionality Grouptrainer from Juhani Keski-Rahkonen on Vimeo.

Konseptin ovat luoneet Jarno Härkönen ja Mikko Paunonen, joita on nähty ohjaamassa tunteja mm. NRJ Workouteissa Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Kyseessä ei kuitenkaan ole ns. klassinen lisenssituote. Mikäli ohjaajat haluavat ohjata tunteja Functionality –tuntinimikkeellä, tulee heidän suorittaa koulutuksen jälkeen videonäyttö. Videonäytössä ohjaajan tulee ohjata kokonainen Functionality –konseptin mukainen tunti ja läpäistä kouluttajien suorittama arviointi. Tarkemmat kriteerit arviointiin liittyen annetaan koulutuksessa. Videoarvioinnin hinta on 40€, hylättyjen näyttöjen uusinta-arvioinnit 20€/kpl. Videoarviointi on täysin vapaaehtoinen ja tarkoitettu vain niille, jotka haluavat ottaa käyttöönsä Functionality -tuntinimikkeen.

Saleilta ei veloiteta erillisiä lisenssimaksuja Functionality –nimikkeen käytöstä, mikäli ohjaaja on hyväksytysti läpäissyt videonäytön.

Ohjaajille järjestetään jatkokoulutuksia n. 6kk välein, jotka ovat vapaaehtoisia. Jatkokoulutuksissa käydään läpi teemojen mukaisia syventäviä luentoja ja tutustutaan uusiin liikepankin liikkeisiin ja harjoituksiin. Functionality –tuntinimikettä tunneilla käyttäviltä ohjaajilta velvoitetaan osallistumista jatkokoulutukseen vähintään kerran vuodessa. Jatkokoulutus on kestoltaan 5-6h tuntia. Ensimmäinen jatkokoulutus tullaan järjestämään keväällä 2016.

Kouluttajan esittely:

Jarno Härkönen

Pitkän kamppailulajiuran (Karate MM 1-2003), kuntosaliharjoittelun ja ryhmäliikunnan ja joogan ohjaamisen jälkeen Jarno on perehtynyt syvemmin lähivuodet toiminnalliseen harjoitteluun ja kehonpainoharjoitteluun. Tästä on syntynyt mm. Functionality –konsepti, jota nähty useissa eri tapahtumissa (mm. Helsinki Workout ja NRJ Workoutit), Kehonpainoharjoittelu -kirja yhdessä Jukka Rajalan kanssa, sekä lukuisat koulutukset ja workshopit.

functionality events handstand

Jarno toimii osana Personal Trainer Akatemian kouluttajatiimiä, luennoiden ja pitäen käytännön harjoituksia tuleville personal trainereille, sekä jo alalla toimiville ammattilaisille. Tämän lisäksi hän mm. ohjaa toiminnallisen harjoittelun ja kehonpainoharjoittelun pienryhmiä. Ryhmäliikuntaurallaan Jarno oli mukana kehittämässä useamman salin tuntien sisältöjä, koulutti sisäpyöräilyyn ohjaajia ja tuli valituksi Me Naiset Sportin äänestyksessä yhdeksi Suomen parhaista ryhmäliikuntaohjaajista.

“Koulutuksissani pyrin avaamaan ihmisten silmiä, opettamaan teknisesti todella tarkasti asioita ja siinä samassa jokaisella tulee varmasti olemaan hauskaa!”

 

Kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla info@functionality.fi tai puhelimitse 050-5339803 (Jarno)